Štrudla sa makom
Potrebni sastojci za testo:
1 šolja toplog mleka (2dl)
nepuna šolja ulja
1/2 kockica kvasca ili 2 kesice suvog kvasca
3 jaja
5 kašika šećera
oko 600g brašna
Za fil:
oko 400g mlevenog maka
250g šećera
malo mleka
Priprema:
U ugrejano mleko i malo dodate vode stavite kvasac, kašiku šećera , malo soli i ostaviti da nadođe (oko desetak minuta ). Kada nadođe dodati jaja, ulje pa zamesiti testo sa brašnom i ostaviti pola sata.
Za fil sjedinite mak, šećer pa popariti sa vrućim mlekom i izmešati.
Premesiti testo i podeliti na tri dela. Svaki deo razviti oklagijom u oblik pravougaonika pa filovati celom površinom. Urolati, staviti u pleh, ostaviti da malo nadodje, pa možete premazati sa malo ulja ili maslacom u tankom sloju. Peći oko 25-30minuta na 180 stepeni.
Vi sami odredite dužinu štrudle prema vašem plehu. Ukoliko volite sa više fila povećajte količinu maka.
Prijatno! 😃
1 šolja toplog mleka (2dl)
nepuna šolja ulja
1/2 kockica kvasca ili 2 kesice suvog kvasca
3 jaja
5 kašika šećera
oko 600g brašna
Za fil:
oko 400g mlevenog maka
250g šećera
malo mleka
Priprema:
U ugrejano mleko i malo dodate vode stavite kvasac, kašiku šećera , malo soli i ostaviti da nadođe (oko desetak minuta ). Kada nadođe dodati jaja, ulje pa zamesiti testo sa brašnom i ostaviti pola sata.
Za fil sjedinite mak, šećer pa popariti sa vrućim mlekom i izmešati.
Premesiti testo i podeliti na tri dela. Svaki deo razviti oklagijom u oblik pravougaonika pa filovati celom površinom. Urolati, staviti u pleh, ostaviti da malo nadodje, pa možete premazati sa malo ulja ili maslacom u tankom sloju. Peći oko 25-30minuta na 180 stepeni.
Vi sami odredite dužinu štrudle prema vašem plehu. Ukoliko volite sa više fila povećajte količinu maka.
Prijatno! 😃
Comments
Post a Comment