Potaž od graška
Jedan od mnogobrojnih, ukusnih i lepih potaža. Veoma lak za propremu.
Potrebno je:
1 sednja glavica crnog luka
malo belog luka
1 veća šargarepa
3 manja krompira
250g graška
1 kockica pilećeg bujona
500ml vode
maslinovo ulje
100ml pavlake za kuvanje
peršun
Priprema:
Na maslinovom ulju proprzite beli i crni luk. Dodajte grašak, šargarepu i krompir seckan na kockice. Nalijte sa pilećim bujonom. Ako želite možete dodati još neke začine, ja sam dodala još malo kurkume i aleve paprike. Ostavite da se kuva dok povrće lepo ne omekša. Ispasirajte stapnim mikserom ili u blenderu. U pasirani sadržaj dodajte pavlaku za kuvanje i stavite da malo proključa.
Ako dobijete ređi potaž dodajte jednu kašiku kukuruznog grisa i neprestano mešajte dok ne proključa.
Ukrasite sa sitno seckanim svežim peršunom ili suvim bosiljkom, origanom, semenkama, susamom... Po želji.
Prijatno!
Comments
Post a Comment