Choco Cake Fantasy - Čokoladna torta
Čokoladna torta, prava fantazija ukusa. Uživajte....
Potrebno je za koru (ima prikazano i na slici):

4 jaja
200g šećera
230g margarina ili maslaca
200g brašna
130g kakao praha
100g seckane tamne cokolade
350ml tamnog piva
kašičica espreso kafe
10g soli
6g praska za pecivo
10g sode bikarbone
kašičica ekstrata vanile
Fil:
500g marmelade (džem) od kajsija
Čokoladni preliv:
200ml slatke pavlake
200g čokolade
Priprema:
Margarin koji je bio na sobnoj temperaturi dobro mikserom umutiti sa 200g šećera. Zatim dodavati po jedno jaje i mutiti dok se lepo ne sjedini. Sve suve sastojke 200g brašna, 130g kakao praha, pola kesice praška za pecivo, pola kašičice soli i sode bikarbone prosejati u jednu činiju da ne bi imali grudvice. Pivo pomešati sa kašičicom nes kafe. Pomešane suve sastojke i pivo pomalo dodavati (nekih 3-4 puta) u smesu od margarina i jaja da bi se lepo umutilo. Na kraju dodati sitno seckanu čokoladu i ekstrat vanile.
Dobićete smesu za dve kore.
Pola ove smese sipajte u okrugao pleh od 30cm (na dnu stavite papir za pečenje a ivice namažite sa margarinom). Peći na 160 stepeni 30-35 min , zatim drugu koru isto ispecite.
Čokoladni preliv pravite tako što iseckate 200g čokolade po želji (mlečna, tamna ili obe) i prelijete sa 200ml vruće slatke pavlake. Sačekajte 5min da se čokalada otopi pa promešajte da se sjedini sa slatkom pavlakom. Ostavite u frižider 20min pa umutite mikserom. Ako vam je ovaj preliv gorak od tamne čokolade dodate šećer u prahu.
Tortu ređate tako što stavite jednu koru pa je izbockajte sa čačkalicom i premažete sa marmeladom, nekih 250g marmelade. Stavite drugu koru i isto izbockajte i premažite sa preostalom marmeladom celu tortu. Preko stavite čokoladni preliv i ukrasite po želji.

Comments
Post a Comment